Page 1 of 1

Posting Images from my Online Album

PostPosted: Sat May 09, 2009 9:57 am
by Plasman
I've been having a little difficulty including self-made pictures from my online Picasa album.
This here:
Image

should be a picture of Kaye as a pirate (a little something I offered for last year's Pirate Day, y'ken) - but it doesn't always seem to work. At least, it doesn't show up unless it's already in the browser cache.

If I use the direct link to the image, it will probably come up with the infamous 404 message. But if I go to the page in the album that hosts that picture, and then come back to this page with the Back button - hey! Suddenly thar she blows!

Has anyone else had this problem with posting images from Picasa (or any other online album)? Am I coding something wrong, or is it specific to the image host that I am using? Any suggestions on a better way of linking to my images that will actually work? Or perhaps a better online image server?
(The images seem to load within my Blogger blog, but that's expected 'cos they're both Google.)

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Sun May 10, 2009 10:36 am
by Coda
This is actually an issue with Picasa; specifically, anti-hotlinking provisions. The reason it works once you've visited the page is that it's in your browser's cache. Many other hosts have similar problems, but Imagebin (for short-term images) or Imageshack tend to work pretty well.

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Sun May 10, 2009 12:55 pm
by Anna
weird

I just did test it.
1. my first view was, the word IMAGE.
that what Plasman described

2. Login and looking what code was use.
Hey, picture!

Also in the preview...

3. logout and get back to the topic.
Picture!

Hm...

4. writing this post to inform you...

Imageshack, works, but since a year I have problem to use their code properly, but however...
I'm German, I find ways for making ..., that the forum does obey....
//]

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Mon May 11, 2009 8:39 am
by Plasman
Thanks for the input! I've suspected that it was a problem with the image host. Although signing up with another web service is annoying... :? it beats having to pay for it. :mrgreen:

All right, watch this space...

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 5:57 am
by Plasman
:| Okay, gang, how 'bout now?
It appears Picasa have altered their setup; they now have the option to link directly to an image. I wonder if it's changed anything...

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Wed Jul 29, 2009 8:30 am
by Coda
Looks to be working!

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Thu Jul 30, 2009 12:22 am
by Jennifer Diane Reitz

Yo yo yo Booger, whut up? Gittin' fargshizzle wit th' sandizzle, yo! Been bustin' springs into the shells ah them scizzortigers, yo! If'n you got the belly, I am your Jelly, hot redlife momma!

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 10:00 am
by Plasman
Ha ha ha! I only used the headscarf because I couldn't draw a three-corner hat properly. I don't (yet) have a tablet, you see... and that was the best I came up with using my primitive tools (without hand-drawing and scanning).
Do you reckon she'd look better if I had her doing gang symbols? How about forming the word BOOGS? :P

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Sat Mar 14, 2015 1:21 am
by arabella
On June 12, 2011, the server graciously updated the version of php running on the server. As as result, the connection to the database as used by the Unicorn Jelly Forums was broken. Took me forever to find the problem. In the end, I had to remove a single character from the end of a string.

Re: Posting Images from my Online Album

PostPosted: Thu Apr 16, 2015 12:21 am
by dialt1
for me it does work. how rest?